Helsingin Musiikkitalo tarjoaa musiikin ystävälle runsaasti upeita elämyksiä ja kokemuksia. Musiikkitalo löytyy kaupungin ydinkeskustasta läheltä Eduskuntataloa ja päärautatieasemaa. Musiikkitalossa järjestetään kivoja tapahtumia myös lapsille ja lapsiperheille. Yksi talven 2022 odotetuimmista lasten tapahtumista on rakastetun lumiukon saapuminen Musiikkitalon konserttisaliin joulukuussa 2022!

Lumiukon tausta

Lumiukon on alun perin luonut brittiläinen Raymon Briggs, joka kirjoitti lumiukosta koskettavan lastenkirjan. Kirjan pohjalta valmistui myös monia sukupolvia ihastuttanut animaatioelokuva, jonka ensi-ilta nähtiin 1982. Elokuva on erityisen suosittu Iso-Britanniassa, jossa sitä esitetään aina jouluisin. Myös Suomessa tätä lämminhenkistä elokuvaa on esitetty televisiossa jo yli 30 vuotta jouluaattoina ja elokuvasta onkin tullut tärkeä osa myös monen suomalaisen perheen jouluisia perinteitä. Animaation tunnusmusiikkina tunnetaan Howard Blaken säveltämä Walking in the Air, josta on tullut todellinen klassikko.

Tarinassa eletään jouluaattopäivää. Ulkona on lumista ja lunta sataa koko ajan lisää. Pikkupoika nauttii ulkona lumisateesta ja rakentaa ulos lumiukon. Kun lumiukko on valmis, on pojan nukkumaanmenoaika. Poika ei kuitenkaan pysty nukahtamaan, vaan lähtee katsomaan lumiukkoa keskiyöllä. Hämmästys on suuri, kun lumiukko herääkin henkiin ja lähtee seikkailemaan pojan kanssa talon sisä- ja ulkopuolelle. Lopulta lumiukko tarttuu pojan käteen ja nousee lentoon. Hän vie pojan lentämällä yli meren lumiukkojen salaiseen joulunviettopaikkaan. Poika saa salaisessa kohtaamispaikalta joulupukilta lahjaksi kaulaliinan, minkä jälkeen kaverukset palaavat kotiin. Aamu on kuitenkin surullinen, sillä aamulla on ollut lämmintä, mitä pojan ystävä ei ole kestänyt. Tarinan lopussa poika suree pois sulanutta ystäväänsä polvillaan lumessa.

Rakastettu lumiukko valtaa konserttisalin lavan

Joulukuussa 2022 Musiikkitalon lavan valtaa rakastettu lumiukko, joka lähtee seikkailemaan pikkupojan kanssa jouluyönä. Tarinaa säestää sinfoniaorkesteri ja tapahtuman järjestäjänä toimii Vantaan Viihdeorkesteri. Tapahtuma järjestetään Musiikkitalon konserttisalissa ja sen liput maksavat edullisimmillaan aikuisille 22 euroa ja lapsille 11 euroa.

Konsertin aikana esitetään siis klassinen Lumiukko-elokuva, jota säestetään elävällä musiikilla. Näin elokuvakokemuksesta tulee ainutlaatuinen elävän musiikin nostaessa kokemuksen aivan uudenlaiselle tasolle. Konsertissa kuullaan myös Pähkinänsärkijä-baletin musiikkia, jonka on säveltänyt Tsaikovski.