Joka vuosi musiikkialalle tupsahtaa toinen toistaan tuoreempia nimiä, kun levy-yhtiöiden julkaisujen ja sosiaalisen median kautta uudet muusikot saavat kirjaimellisesti äänensä kuuluviin. Suomalaisessa musiikkiskenessä erityisesti rap ja hiphop ovat nostaneet viime vuosien aikana päätään, eikä vuonna 2022 näiden musiikkityylien rooli ole yhtään sen pienempi. Mutta millaisia artisteja on ponnahtanut lupaaviksi tulokkaiksi vuoden 2022 aikana ja millaista on rehkiä Suomessa nousevana artistina? Lue tästä artikkelista lisää aiheesta.

Lupaava artisti joutuu näkemään vaivaa suosion eteen – lemmikki auttaa stressin laskemisessa

Kuten lähes jokaisessa ammattikunnassa, myös musiikin parissa työskentelevien täytyy nähdä uran alkuvaiheessa paljon vaivaa, jotta unelmasta tulee leipätyö, ja vain harva pääsee ponnahtamaan heti musiikinteon alussa tähtikartan huipulle. Kova työ vaatii tietenkin tarpeeksi hyvän tavan palautua, ja monella artistilla onkin lemmikki auttamassa arjen kiireen aiheuttaman stressin purussa. Lemmikille voi ostaa varusteista verkkokaupasta Zoo.fi ja muusikon kannattaisikin valita esimerkiksi ammattiin viittaavia printtejä lemmikin tarvikkeisiin. Ja kun kiertue-elämä lähtee kunnolla käyntiin, verkkokaupan Zoo.fi kautta kiireinenkin artisti saa näppärästi tilattua lemmikilleen kiertueen aikana tarvittavat välineet. Zoo.fi valikoima on niin monipuolinen, että jokaiselle lemmikille löytyy jotakin. Artistien kannattaakin suosia lemmikin pitoa, sillä on tutkittu, että lemmikin omistaminen laskee stressitasoja merkittävästi ja tuo lisää iloa elämään.

Nousevat suomalaiset artistit vuonna 2022

  • Pehmoaino

Pehmoaino, oikealta nimeltään Aino Morko, on The Voice Of Finlandin alaversion The Voice Kidsin voittaja vuodelta 2014. Päästä mut irti oli Pehmoainon ensimmäinen single, joka ilmestyi pian kisan voiton jälkeen. Musiikkityylinä Pehmoainolla on pop ja indie pop.

  • Averagekidluke

Räppiskenen tuorein nimi Averagekidluke on tähdännyt alusta asti Suomea suurempiin kuvioihin musiikkikentällä. Levy-yhtiö bongasi musiikintekijän Soundcloud-palvelun kautta. Averagekidlukea kehutaan erityisesti hänen vahvasta flow’staan ja melodisesta räpistään.

  • Axel Kala

Niin ikään suomalaisen rapin skenessä pelaava Axel Kala on yksi tuoreimpia vuoden 2022 musiikkitulokkaita. Hänen rap-tyylinsä on nerokas sanoitukseltaan ja koukuttava biiteiltään.

  • Ege Zulu

Alun perin ranskalaisesta rapista inspiroitunut Ege Zulu on levytyssopimuksen allekirjoittanut uusi nimi suomimusiikin maailmassa. Hänen kappaleissaan on huomattavissa vaikutuksia myös afropopista ja hip hopista. Helsinkiläinen Ege Zulu on tehnyt musiikkia aina ala-asteelta lähtien.

  • Nelma U

Nelma U, oikealta nimeltään Alma Uimonen, on saanut tuoreen uransa aikana palautetta erittäin omalaatuisesta ja koukuttavasta musiikkityylistään. Alma Uimonen tuottaa itse musiikkinsa, kuin myös sanoittaa ja säveltää kappaleensa itse. Vahvasti pop-vaikutteinen artisti on saanut inspiraatiota esimerkiksi suomipopin klassikolta PMMP:ltä.