Musiikkibisneksen suoratoistopalvelut ovat vallanneet alaa myrskyn lailla. Musiikkipalveluiden suuret nimet Spotify, Apple Music, SoundCloud, MixCloud ja Amazon ryhmän etupäässä ovat tuoneet kuluttajille virtuaalisen alustan, joka on täytetty miljoonilla musiikkikappaleilla ympäri maailmaa.

Musiikkia missä vain ja milloin vain

Ainutlaatuisen teknologiansa ansiosta näiden suoratoistopalveluiden nauttimiseksi sinun ei tarvitse kuin ladata kyseisen palvelun sovellus puhelimeesi tai muuhun älylaitteeseen, yhdistää laite verkkoon ja valmista, miljoonien artistien ja bändien levyt, singlet ja musiikkiprojektit ovat vain yhden klikkauksen päässä. Kappaleita ja listoja on mahdollista ladata myös kätevästi offline-tilaan, jolloin pääset nauttimaan suosikkiartistiesi musiikista vaikkapa lentokoneessa tai kesämökillä ilman nettiyhteyttä.

On sanomattakin selvää, että nämä suoratoistopalvelut ovat tietyllä tapaa mullistaneet tavan, jolla kuuntelemme musiikkia. Koska musiikkikappaleiden kuunteleminen suoratoistona on tänä päivänä niin helppoa ja edullista, esimerkiksi levykauppojen tulevaisuus näyttäisi samalla joutuneen todelliseen murrokseen. Suoratoistopalveluiden tarjoamat mahdollisuudet ovat kuitenkin niin suuret, että lähiaikoina on enemmän kuin ajankohtaista odottaa, että niiden suosio tulee vain kasvamaan.

Musiikkipalvelun tilaaminen

Vaikka monet musiikin suoratoistopalveluista tarjoavat asiakkailleen ilmaisia kokeilujaksoja tai maksuttomia tilauksia tietyin rajoituksin, suurimman hyödyn jokainen kuluttaja saa luonnollisesti tilaamalla kyseisen suoratoistopalvelun itselleen pientä maksua vastaan.

Yleisesti ottaen musiikkipalvelut maksavat tilaukseen kuuluvista ominaisuuksista riippuen noin 5–20 euroa kuukaudessa. Palvelun hintaan vaikuttavat esimerkiksi mainosten määrä (tai vastaavasti niiden puute) sekä se, kuinka monta käyttäjää pystyy kuuntelemaan musiikkia samanaikaisesti yhdellä kuukausimaksulla.

Maksullisen musiikkipalvelun tilaamiseksi tarvitset toimivan maksukortin. Muita hyväksyttyjä maksutapoja ovat palveluntarjoajasta riippuen esimerkiksi PayPal tai Apple Pay. Jotkut palveluntarjoajat hyväksyvät myös Prepaid-maksukortin, mutta monissa tapauksissa jatkuvan tilauksen rekisteröiminen tällaisella kortilla ei ole kortin omista ehdoista johtuen mahdollista.

Helpoin tapa kuukausittain veloitettavan musiikkipalvelun tilaamiseksi onkin kätevä luottokortti, jonka ansiosta palveluntarjoaja pystyy veloittamaan kuukausimaksun automaattisesti kortilta ilman, että tilaus katkeasi kesken kaiken, jos tililtä ei syystä tai toisesta löydykään rahaa. Lisäksi luottokortit ovat kaikkein laajimmin hyväksyttyjä maksuvälineitä, jotka käyvät sekä kotimaisissa että ulkomaisissa verkkokaupoissa.

Musiikkipalvelun maksaminen luottokortilla

Musiikkipalvelun tilaaminen luottokortilla on monissa tapauksissa myös tavallista pankkikorttia huomattavasti turvallisin tapa maksaa verkossa, sillä luottokortteihin sisältyy maksuturva. Näin ollen esimerkiksi silloin, jos maksun veloittanut palveluntarjoaja joutuu konkurssiin, luottokortin myöntänyt yhtiö korvaa tästä menetetyt rahat.

Tilauksen maksaminen luottokortilla onnistuu helposti ja turvallisesti suoraan palveluntarjoajan omilla kotisivuilla. Voi myös olla, että joudut rekisteröimään luottokorttisi tiedot palveluntarjoajalle myös silloin, kun haluat vain kokeilla palvelua ilmaiseksi. Palveluntarjoaja pyytää tässä tapauksessa kortin tietoja veloittaakseen sinulta tilauksen kuukausimaksun, jos et peru ilmaista kokeilujaksoa annetun aikarajan sisällä.

Lisäksi voi olla, että palveluntarjoaja veloittaa tililtä pienen summan tarkistaakseen, että kyseisellä tilillä on rahaa. Tämä summa ei kuitenkaan normaalisti ole 1–2 euroa suurempi summa ja se varataan katteena, joka palautetaan takaisin tilillesi muutaman päivän sisällä. Tästä katevarauksesta ilmoitetaan kuitenkin etukäteen aina tilauksen yhteydessä.