Suomalaisella tähtitaivaalla loistaa yksi jos toinenkin suosittu laulaja. Osa viihdyttää meitä vain hetken, kun taas toiset pysyvät suosiossa pitempään. Jotkut suomalaiset artistit, kuten Nightwish, Darude, Rasmus ja Sunrise Avenue ovat menestyneet ulkomaillakin. Tällä hetkellä Isac Elliot on amerikkalaisten suosiossa. Joka vuosi esitellään myös uusia lupaavia musiikkilahjakkuuksia. Esimerkiksi YleX:n ja Rumban Tulevaisuuden tusina on koottu yhteistyössä musiikkialan ammattilaisten kanssa. Vuoden 2016 lupaavimpana uutena tulokkaana pidettiin yhtyettä nimeltään ”Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS?”. Jää nähtäväksi, kuullaanko tästä yhtyeestä vielä enemmän. Monet vanhat ja tuoreet artistit nostavat menestystään suosittujen TV-ohjelmien kautta. Esimerkiksi syksyisin nähtävä ”Vain Elämää” -viihdesarja kokoaa sekä sekä kokeneempia että nuorempia artisteja yhteen.

Isaac Elliot myös lasten suosiossa

Isaac Elliot on ainoastaan 15-vuotias ja silti hänellä on jo muutaman vuoden ura takanaan. Teinipopparina hän on niittänyt mainetta erityisesti ikäistensä ja jopa nuorempienkin keskuudessa. Hänen tunnetuin kappaleensa New Way Home julkaistiin platinaa myyneellä ”Wake Up World” -albumilla vuonna 2013. Kappale 598px-kaija_koo_-_rakuunarock_2013pongahti tällöin Suomessa singlelistan ensimmäiseksi ja se on menestynyt myös mm. Norjassa, Ruotsisa ja Singaporessa. Myös yhdysvaltalainen tulevaisuuden tähtiä ennakoiva ”Billboard Next Big Sound” -lista nosti Elliotin sijalle 11 vuonna 2013. Tätä Scandinavian Justin Bieberiksiksin kutsuttua tähteä kuultiin ensimmäisen kerran ”Ella ja kaverit” -nimisessä lastenelokuvassa, jossa hän lauloi kappaleen ”Pop Goes My Heart”. Lapsista onkin tullut merkittävä kohde monelle suositulle artistille. Esimerkiksi JVG, Mikael Gabriel, Cheek ja Elastinen on myös monen lapsen mieleen. Näidenkin artistien musiikkia on nykyisin helppo hankkia Internetin kautta. Musiikkia voi tallentaa ja suorakuunnella esimerkiksi YouTuben, Deezerin tai Spotifyn kautta. Popmusiikki on lapsille uusi kiinnostuksenkohde, mutta lelut ovat aina olleet pienten mieleen. Myös isompiakin leluja on helppo hankkia suoraan netistä. Ne toimitetaan usein suoraan kotiovelle. Esimerkiksi hanki nukenvaunut kätevästi netistä, jolloin kaupoissa kiertelyn voi jättää vähemmälle.

Pitkään menestyneet suomalaiset artistit

Suomalaisella tähtitaivaalla loistaa edelleen lukuisia kokeneempiakin artisteja. Esimerkiksi Kaija Koo jaksaa hurmata kansaa edelleen. Kaija Koon musiikkiura alkoi 1980-luvulla. Läpimurron hän teki vuonna 1993 ”Tuulten viemää” -nimisellä albumillaan. Levy myi aikoinaan triplaplatinaa pysyen albumilistalla 66 viikkoa. Kaija Koo menestyy edelleen. Esimerkiksi hänen uusin albuminsa ”Kuka sen opettaa” oli Spotifyssä vuonna 2014 Suomen kuudenneksi kuunnelluin albumi. Tänä syksynä olemme saaneet nauttia myös Hectorin uudelleen tulemisesta Vain Elämää -sarjan kautta. Hectorilla on Kaija Kootakin pitempi ura takanaan. Pian 70-vuotta täyttävä laulaja, oikealta nimeltään Heikki Veikko Harma, on Suomen kaikkien aikojen suurimpia rock-nimiä. Hänen uransa lähti nousuun vuonna 1966 kappaleella ”Palkkasoturi”. Tämän jälkeen hän on tehnyt monta ikivihreäksikin jäänyttä kappaletta, kuten ”Lumi teki enkelin eteiseen”-balladin, jonka varmasti jokainen suomalainen tuntee. Hectorin musiikkia pidetään sielukkaana, herkkänä, humaanina sekä ajan hengen hyvin aistivana, jonka ei pitäisi jättää kylmäksi ketään. Muita pitkään menestyneitä suomalaisia artisteja ja yhtyeitä ovat mm. Eppu Normaali, J. Karjalainen, Popeda, Paula Koivuniemi ja Vesa-Matti Loiri.